What's my name?


En fantastisk dramaskådespelare

Hon är förmodligen mest känd som Peggy Olson, sekreterare till Don Draper i serien Mad Men. Spelar konkubinen Offred i den nervpirrande serien "The Handsmaid's Tale". Är aktuell som reporter i filmen "The Square". Jag talar självklart om Elisabeth Moss, den fantastika skådespelaren som på ett övertygande sätt bemästrar den svåra dramagenren . Elisabeth började sin karriär redan i början av 90-talet där hon hade mindre roller i olika tv-serier. 1999 tog tag fart då hon spela dotter till Martin Sheen in drama serien "The West Wing". Samma år medverkade hon i filmen "Girl, Interrupted" tillsammans med Winona Ryder och Angelina Jolie. Hennes rejäla uppsving kom 2007 då fick hon rollen som Peggy Olson i dramaserien Mad Men. Vid 2017 Emmy Awards vann hon priset för bästa skådespelare, för sin roll som Offered i serien The Handsmaid's Tale. Elisabeth är en av mina favoritskådespelare idag, och jag ser fram emot hennes framtida filmer och serier.


Trailers & Klipp


Serie : Top of the Lake


Serie : The Handmaid's Tale


Serie : Mad Men


Film : The Square


Film : The One I Love


Film : High-Rise


Film : Truth

Top of the Lake

Tolvåriga Tui hittas stående i en iskall sjö med vatten upp till midjan. Hon är dotter till traktens knarkkung, gravid i femte månaden och vill inte berätta vem fadern är. Strax efteråt försvinner hon. Polisen Robin Griffin återvänder till sin hemstad för att utreda fallet.

Typ & Genre : Serier, Kriminal
Produktionsår : 2017
Betyg : 7.6
Medverkande : Elisabeth Moss, David Wenham, Peter Mullan
Visas på : SVT Play
Video : Trailer

The Handmaid's Tale

Den här dramaserien baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. I detta skrämmande samhälle, där ett enda ord kan innebära döden, rör sig Offred mellan överbefälhavare, deras elaka fruar, Martor, och andra tjänarinnor – där alla kan vara spioner för Gilead – med ett enda mål: Att överleva och hitta den dotter som har tagits ifrån henne.

Typ & Genre : Serier, Drama
Produktionsår : 2017
Betyg : 8.5
Medverkande : Samira Wiley, Ann Dowd, Elisabeth Moss, Alexis Bledel, Yvonne Strahovski
Visas på : HBO Nordic
Video : Trailer

Mad Men

Serien ”Mad Men” tar avstamp i New York år 1960 och i en oförutsedd, ny värld: den mäktiga och glamourösa guldåldern för reklamen, där alla har något att sälja och inget någonsin är vad man förväntar sig att det ska vara. Dramat kretsar kring Don Draper, reklambranschens absolut främste man. Han är den som bestämmer både i styrelserummet och i sängkammaren, men han får kämpa för att hålla sig steget före de föränderliga tiderna, med unga direktörer som ständigt nafsar honom i hälarna.

Typ & Genre : Serier, Drama
Produktionsår : 2007
Betyg : 8.6
Medverkande : January Jones, Jon Hamm, Christina Hendricks, Vincent Kartheiser, John Slattery
Visas på : HBO Nordic | Netflix | Viaplay
Video : Trailer

The Square

I en nära framtid är Christian chef för X-Royal, ett museum för samtidskonst inrymt i Stockholms slott. Museets senaste utställning är installationen The Square, en avgränsad ruta där tillit ska råda mellan människor. När Christian blir rånad och försöker få tillbaka sina saker och en PR-byrå skapar ett viralt marknadsföringsklipp blir Christian och museet måltavlor för ett mediedrev.

Typ & Genre : Film, Komedi, Drama
Produktionsår : 2017
Medverkande : Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West
Länk : Bio
Video : Trailer

The One I Love

På gränsen till att skiljas ger Ethan och Sophie sitt äktenskap en sista chans och reser bort på en weekend i ett avlägset hus. Men vad som börjar som ett försök att rädda deras äktenskap utvecklar sig till en serie overkliga händelser som får dem att undersöka sig själva och sin framtid.

Typ & Genre : Film, Drama, Romantik, Komedi
Produktionsår : 2014
Betyg : 7.1
Medverkande : Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson, Kiana Cason
Visas på : SF Anytime
Video : Trailer

High-Rise

Dr. Robert Laing (Tom Hiddleston) är den senaste bogästen i en nybyggd högteknologisk lyxskyskrapa i 1970-talets London. Här lever en urban elit bestående av en mängd olika yrkesgrupper ett sekluderat harmoniskt liv, något som passar Laing perfekt. Han har absolut ingen önskan att engagera sig i något eller någon. Men sakta börjar harmonin i huset att rubbas, små incidenter övergår till alltmer våldsamma händelser. HIGH-RISE är baserad på J G Ballards roman med samma titel.

Typ & Genre : Film, Drama
Produktionsår : 2016
Betyg : 5.7
Medverkande : Tom Hiddleston, Sienna Miller, Jeremy Irons, Luke Evans, Elisabeth Moss
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Truth

Truth skildrar händelserna som ledde fram till vad som kom att kallas "Rathergate", och utspelar sig i och kring korridorerna på CBS News. 2004, mitt under George W Bushs andra presidentkampanj, avslöjar två av CBS mest kända namn, ankaret Dan Rather och producenten Mary Mapes, hur Bush använt sitt välkända namn och sina privilegier för att slippa tjänstgöra som soldat i Vietnamkriget. Men snart ifrågasätts äktheten i de dokument som använts som bevis. Rather och Mapes kritiseras hårt och tvingas ta på sig en stor del av skulden för publiceringen, och skandalen är ett faktum. James Vanderbilt är tidigare känd som manusförfattare, bland annat till Zodiac och filmerna om The amazing spider-man. Truth är hans regidebut, och den är inspirerad av Mary Mapes bok Truth and Duty: The Press, the President, and the Privilege of Power från 2005.

Typ & Genre : Film, Drama
Produktionsår : 2015
Betyg : 6.8
Medverkande : Robert Redford, Cate Blanchett, Elisabeth Moss, Topher Grace, Dennis Quaid
Visas på : Plejmo | SF Anytime | Viaplay
Video : Trailer 1
Artikel av Mikael Olsson, 2017-09-18

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!