Vi måste festa natten lång...


I flertalet amerikanska komedier har vi sett den stora kärleken för vilt festande. Fester kan ju, som de flesta av oss vet, vara emotionella berg-och dalbanor. Ja, bevisligen blir både negativa och positiva intryck desto starkare efter att du stått på huvudet och svept en kagge öl. Här kommer tips på stökiga filmer där viljan att festa natten lång leder till både goda och onda ting…

Supersugen (2007)

I Greg Mottolas ungdomsmästerverk “Supersugen” följer vi de två ocoola studenterna Evan och Seth som båda existerar i skolans kloak, utanför de sociala sammanhangen. Men när de plötsligt blir inbjudna till årets fest (som dessutom arrangeras av två tjejer de är intresserade av) tänker de inte missa chansen. Deras huvudsakliga förbli dock samma som det varit de senaste åren: att bli av med oskulden innan de börjar på college.

“Supersugen” är en av de absolut bästa ungdomskomedierna som gjort. Den banade även väg för Jonah Hills framgångsrika karriärer. Har du mot all förmodan inte sett den ännu får du genast se till att ta chansen.

This is the End (2013)

Ett gäng kändisar, som spelar sig själva (åtminstone i viss mån) är på tung fest hemma hos James Franco. Deras sköna kväll stöter plötsligt på patrull – i form av en oväntad attack som förstör staden. Hux flux är apokalypsen här, och denna grupp självupptagna människor måste nu rädda sina liv, men också för första gången konfrontera sina egon.

Det blir alltid kul när Seth Rogen och James Franco samarbetar både framför och bakom kameran. “This is the End” är adrenalin fylld, fräck och framförallt underhållande.

Booksmart (2018)

Vi måste givetvis nämna helgens film “Booksmart”, som är en av de fräschaste amerikanska ungdomsfilmerna. Den här gången följer vi två A-studenter, som inser att de under sina fyra år av intensiva studier glömt bort att ha kul. Därför försöker de nu klämma in fyra års festande – i en kväll. Japp, saker och ting spårar minst sagt ur…

Olivia Wilde har regisserat denna perfekta coming of age-film, som har allting: hjärta, smart humor och ett rasande tempo. En bättre modern ungdomskomedi hittar du inte.

21 & Over (2013)

I den här skruvade ungdomskomedin följer vi Miller, en högpresterande och mycket lovande student som fyller 21 år dagen innan hans stora intervju på läkarskolan. Hans vänner insisterar på att få fira honom, och till hans stora misstag tackar Miller ja.

“21 & Over” är lite av en bortglömd ungdomskomedi, men den är helt klart värd en sittning. Humorn är ofta chockerande, samtidigt som filmen rymmer nyanserade karaktärsporträtt. Filmen som gav skådespelaren Miles Teller sitt genombrott.


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-12-02

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!