Värm upp inför serieversionen av What We Do in the Shadows


Den nyzeeländska skräckkomedin What We Do in the Shadows blev en stor succévärlden över. Nu den 28:e mars släpps serieversionen på HBO Nordic.

Trots att genren “mockumentär” (filmer som är gjorda som fejkade dokumentärer) har funnits i evigheter, finns det bara en handfull titlar som har fått ett riktigt stort genomslag. Rob Reiners drift med hårdrocksscenen i This is Spinal Tap , är kanske det mest klassiska exemplet, men vi har också klassiker som Zelig av Woody Allen och Forgotten Silver av Peter Jackson.

På senare tid har en nytagning av genren fått stor spridning inom skräckfilmsvärlden. Så kallade “found footage”-filmer, där filmskaparna påstår att de har kommit över äkta filmmaterial, har funnits sedan notoriska Cannibal Holocaust , men det var ”Blair Witch Project” som verkligen satte begreppet på kartan. Därtill har vi såklart moderna klassiker som ”Rec” och ”Paranormal Activity ”.

En annan ny klassiker inom mockumentär-genren är den nyzeeländska komedin What We Do in the Shadows , där vi får följa ett vampyrkollektiv och deras liv i dagens Wellington. Filmen, som regisserades av Jemaine Clement och Taika Waititi , blev en stor hit bland skräckfilmsälskare och det har länge pratats om en uppföljare.

Men innan vi får se något sådant har vi den 28 mars möjligheten att sätta huggtänderna i FX serieversion, som smidigt nog också har fått titeln What We Do in the Shadows.

Den första säsongen består av 10 stycken 30-minutersavsnitt och Wellington har bytts ut mot Staten Island, New York. Med andra ord finns det en rejäl uppsjö av olika äventyr (och konflikter) som vampyrkollektivet kan komma att ställas inför.

Här i Sverige distribueras serien av HBO Nordic och om du har missat originalfilmen, rekommenderar vi varmt att du värmer upp med den innan dess. Här kan du se ”What We Do in the Shadows”.


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-03-14

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!