Superkaraktärerna som förtjänar en egen "Joker"-film


Fritt fram för filmbolagen att låta sig inspireras av denna lista.

Knappt har vi nu hunnit landa efter Jokerns intåg på biograferna. ”Joker” är en film som både tog kritiker och publik med storm, och som redan nosat sig in på IMDb:s topp 15 av de högst rankade filmerna någonsin. En film som jag personligen tyckte lät överflödig när jag fick höra talas om den. Tre olika porträtteringar av samma karaktär på 11 år? Vill vi inte ha mer originalitet?

Jokerns framgång kan bero på att berättelsen startar från början. Början på hans liv och hur han utvecklades till den knäppa, excentriska filur som vi idag ser i otaliga adaptioner. Vi vill som åskådare skrapa på ytan och komma närmare våra älskade hjältar (och skurkar) och relatera till deras misstag, känslor och allt annat som gör dem mänskliga.

Vi kunde bland annat se i ensemblefiaskot Suicide Squad hur det kan gå om ett gäng konstiga typer bara slängs på oss, utan någon som helst introduktion. De reduceras till platta, ensidiga karaktärer och är långt ifrån de där komplexa själar som vi gärna gottar ner oss i. Nu när Jokern till slut har fått en egen film, vilka är näst på tur att få stå i rampljuset?

Här är några karaktärer som jag tycker kan få en helt egen film:

Se hela listan


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-12-17

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!