Streamtips på alla hjärtans dag


Nu är det dags för årets mest romantiska 24-timmar, när alla hjärtans dag är här. Vi på Streamly passar givetvis på med att rekommendera några härliga filmer att se i romantikens tecken.

Medan Cupids pilar flyger hej vilt för vissa, ligger andra hemma i sängen med ett paket Ben & Jerry’s i famnen. Dagens datum är den 14 februari och det är dags för alla hjärtans dag. Även här på Streamly går dagens tema i Venus tecken – det är dags att rekommendera romantiska filmer för kvällen till ära.

Phantom Thread

Paul Thomas Andersons mästerliga drama är ett perfekt val för den som vill ha en klassiskt romans med en riktig bröderna Grimm-knorr! Här blir den berömde klänningsmakaren Cyril Woodcock (fantastiskt spelad av Daniel Day-Lewis) kär i en ung servitris som inte låter sig ge vika för hans hårda värld. Se filmen här!

Call Me By Your Name

Fjolårets stora romantiska succé var tveklöst Call Me By Your Name, som skildrar romansen mellan 17-årige Elio och äldre Oliver. Filmen Oscarsnominerades till bästa film men fick nöja sig med att prisas för sitt fantastiska manus. Se filmen här!

God’s Own Country

En annan film om samkönad kärlek, och som tyvärr överskuggades av Call Me By Your Name, är det brittiska mästerverket God’s Own Country. Handlingen kan närmast beskrivas som en samtida Brokeback Mountain, där två lantmän fattar tycke för varandra, och precis som Brokeback är detta en filmupplevelse av högsta rang. Se filmen här!

Sommarnattens leende

Den 14 februari är inte bara alla hjärtans dag utan också den svenska filmikonen Harriet Anderssons födelsedag. Om man är sugen på en riktig klassiker är Ingmar Bergmans sommarkomedi Sommarnattens leende ett givet val. Här är det romantik och konspirationer för hela slanten när överklassfamiljer samlas på en gammal herrgård. Se filmen här!


Artikel av Eric Diedrichs, Filmtopp.se, 2019-02-14

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!