Streaming på spelbolagen växer


Spelindustrin är i ständig tillväxt och hittar hela tiden nya sätt att utveckla sin verksamhet på. På senare tid har vi sett att allt fler spelbolag satsar på streaming, för att göra det så sömlöst som möjligt för spelare som inte bara tycker om att betta, utan också att kolla på sport.

Den som googlar på stream fotboll eller för den delen ishockey, tennis och andra sporter hittar idag massvis med alternativ. Men det många missat är att det finns andra aktörer än de stora streamingbolagen som sänder live sport. Nu har spelbolagen börjat erbjuda allt fler sändningar direkt på sina sajter.

Kapar bryggan mellan tjänsterna

Det är tydligt att spelbolagen ständigt sträva efter att hitta smidiga lösningar. Vi har exempelvis sett hur de börjat implementera lösningar för enklare registreringar med hjälp av E-legimitiation. För den som bettar och kollar på sport håller de även på att kapa bryggan mellan tjänsterna genom att kunna erbjuda både odds och streaming. Detta gör spelbolagen genom att själva sända mer och mer sport.

Med andra ord är det inte säkert att du behöver abonnera på en stor streamingtjänst för att kunna ta del av elitsport som innebär allt från skidskytte, UFC och handboll till spanska La Liga där Real Madrid och Barcelona spelar.

Så hur fungerar det att streama på spelbolag? Kraven för att kunna titta på fotboll och annan sport på spelbolagen brukar vara desamma, att du antingen har ett aktivt spel eller placerat ett inom de senaste två dygnen. Vissa kan också ha som krav att det ska finnas pengar på ens saldo för att man ska kunna streama sport utan övrig kostnad.

Att streama sport på spelbolagen fungerar på datorn såväl som på mobilen och surfplattan. Om du hellre vill se streams på din TV har spelbolagen som standard att erbjuda en lösning kompatibel med chromecast.

Samlar allt på en och samma plats

Spelbolagen har inte bara börjat erbjuda streaming själva, de hjälper också sina kunder att orientera sig i den så kallade streamingdjungeln. På exempelvis Odds.se gör de detta genom att lista var, om inte hos dem, som du kan se sändningar. Därmed behöver du inte besöka samtliga aktörer för att ta reda på vilken av dem som sänder en särskild match eller event. Sajten jämför också spelbolagen med varandra efter olika kriterier så att du kan vända dig till det som passar dina önskemål bäst.

Ja, streaming på spelbolagen växer och lösningarna för det blir allt smidigare. Likaså är samspelet mellan betting och streamad sport är större än någonsin.


Artikel av Sebastian Håkansson, 20201210

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!