Streama & betta på sport - så kommer du i gång


Idag är man inte längre bunden till sin TV för att kunna se sitt favoritlag i realtid. Det finns gott om streamingtjänster för den som vill se sport under matchens gång på språng, eller helt enkelt i efterhand om man har annat för sig under tiden. Idag kan sportfanatiker dessutom surfa in på spelbolag för att där streama matcher och samtidigt spela på oddsen.

Många spelbolag erbjuder sina användare möjligheten för streaming av sporter kombinerat med betting. Samtidigt som matchen sänds visas nämligen oddsen i realtid. Då kan spelarna, om de så önskar, placera insatser på oddsen och hoppas på att kamma hem vinst. Denna spänning får de alltså samtidigt som de streamar en otroligt nervkittlande match.

Att streama och betta på sport är möjligt på ett flertal olika sajter idag. Du kan vända dig från allt till en tillägnad bettingsida till ett casino med bankid som har en bettingsektion. Möjligheterna är många. Nyfiken på att komma i gång? Fortsätt läsa!

Sätt dig in i de olika sportalternativen

Nuförtiden är i stort sett alla sporter tillgängliga hos olika spelbolag online. Vissa turneringar och matcher är dock uteslutna från att få streamas på spelbolags plattformar, men majoriteten finns att tillgå. Innan du börjar streama och betta på sport bör du alltså sätta dig in i de alternativ som finns. Nedan följer en lista över vanliga streamade sporter och vilka evenemang du kan förvänta dig att hitta på svenska spelbolags hemsidor.

Fotboll

När det kommer till streaming och betting är fotboll definitivt det mest populära. Det är faktiskt svårt att hitta ett spelbolag som inte erbjuder sina spelare chansen att titta på sitt favoritlag inom fotboll. Idag kan du streama praktiskt taget all europeisk toppfotboll, inklusive spanska La Liga och italienska Serie A på svenska bettingsidor.

Hockey

Hockey är verkligen en av de mest populära sporterna i Sverige, troligen tvåa efter fotboll. Därför kommer hockeyfans även ha ett stort utbud av streaming- och bettingmöjligheter på svenska spelsidor. Eftersom det vanligen inte skjuts jättemånga mål under en match passar hockey perfekt för livebetting och det är nog även därför så många streamar just denna sport.

Tennis

En annan populär sport i vårt avlånga land är tennis. Bland annat tack vare det faktum att det är en av de få sporter som inte tävlas med i lag. Dessutom finns det otroligt spännande tennisturneringar att följa med i, som de fyra Grand Slam-turneringarna Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open.

Vänd dig till ett spelbolag med betting och streamingmöjligheter

Nu har du (förhoppningsvis) en bättre inblick i vilka sporter som faktiskt går att streama och betta på. Nu är det dags att hitta ett spelbolag som erbjuder just livestreaming av olika matcher och odds i realtid. Idag finns det ett flertal sådana operatörer på marknaden, men även om utbudet är stort bör du vara vaksam med ditt val. Tänk på detta när du letar efter ett spelbolag med betting och streamingmöjligheter:

● Licensieringen – Spelbolaget du bestämmer dig för att spela på måste vara reglerat av en licens. Gärna den svenska. Det finns ett flertal anledningar att spela på spelbolag med just svensk licens, däribland skattefria vinster, trygga och säkra spel, möjlighet att ta spelpaus och få bättre kontroll på sitt spelande samt att kontakta en svensk support.

● Användarvänligheten – Ska du både streama och betta på en plattform vill du såklart försäkra dig om att du gör det på en användarvänlig sådan. Det ska vara lätt att navigera sig runt på sidan och inga störiga moment bör förekomma.

● Kvaliteten – Kvaliteten på livestreamade sportevenemang varierar från spelbolag till spelbolag. Se till att vända dig till ett spelbolag med den bästa kvaliteten på sina streams och använd andra spelares recensioner för att ta rätt beslut.

● Utbudet av sportinnehåll – Härnäst är det naturligtvis viktigt att söka dig till ett spelbolag som har det bästa utbudet av sportinnehåll. Här är det du som bestämmer vilket utbud som är viktigt för dig. Är det endast fotboll du tänker streama och betta på är det såklart fotbollsutbudet som är viktigast. Vill du ha många valmöjligheter bör du i stället leta efter ett spelbolag med detta.

Börja placera insatser på matcherna

Att betta på matcher samtidigt som kan streamar dem, skiljer sig något gentemot klassisk betting, där man då bettar innan matchen har börjat. Detta betyder nämligen att oddsen kan ändra sig under spelets gång, vilket såklart kan vara både en fördel och nackdel för dig. För att börja placera insatser på matcherna under spelets gång gör du följande:

● Navigera dig till spelbolagets sektion för livebetting.
● Klicka dig vidare in på den sport du vill satsa på.
● Hitta den specifika match du vill satsa på.
● Mata in din insats och bekräfta den med hjälp av BankID (om du spelar på ett svenskt spelbolag).


Artikel av Sebastian Håkansson , 2022-07-04

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!