Spel hämtade från film och serievärlden


Idag produceras det fler spel än någonsin förut. De kommer i alla sorters genrer och utvecklas för en drös olika digitala plattformar, från Xboxet till iPaden.

Något vi fortsätter att se mycket av är spel som baseras på en film eller serie. Dessa spel tenderar, helt förståeligt, att locka större publik än många “originalspel”. Idag kikar vi närmare på omtyckta spel som är hämtade från film och serievärlden.

Star Wars Jedi: Fallen Order

George Lucas intergalaktiska universum, som numera ägs av Disney, är den mest inkomstbringande filmserien någonsin. “Stjärnornas krig” (1977) var också en av världens första blockbusters, och visst skulle det bli en succésaga av det hela. Star Wars har som franchise lett till en massproduktion av tv-spel, leksaker, film-uppföljare och mycket mer. Vad gäller spelen så är Star Wars nu aktuellt med ett ny storsatsning, Star Wars Jedi: The Fallen Order. Ett storydrivet karaktärsspel där du får chansen att gå från novis till fullblodig jedimästare.

Game of Thrones Slot

HBO:s mest framgångsrika serie hittills, Game of Thrones, har många miljontals fans världen över. Det är därför inte särskilt konstigt att den också utvecklats till en stor franchise med flertalet olika spel. Ett uppmärksammat spel är Game of Thrones Slot som finns tillgängligt hos flera spelbolag. För den som vill kicka igång det på ett online casino utan registrering finns det gott om möjligheter. Du kan även spela det utan att behöva gå in med några pengar.

Jurassic World Evolution

Steven Spielbergs ikoniska filmserie om nöjesparken där allting går snett och verkliga dinosaurier släpps lösa, har givetvis fått en del spel i sitt namn. Det senaste i serien, Jurassic World Evolution, är ett av de mer omtyckta sådana. Spelarens uppgift är att sätta samman en egen nöjespark med dinosaurier och forskningscenter. Baserat på filmen från 2015.

Marvel’s Spider-Man

De flesta älskar berättelserna om Peter Parker, studenten som utanför skolan jobbar hårt för att stoppa den allvarliga brottsligheten på gatorna i New York. I det senaste tv-spelet Marvel’s Spider-Man får spelaren kliva in i Spideys dräkt på ett friare sätt än någonsin. Spelarenan är i Open World-format på Manhattan, och essensen är den samma: hindra skurkar från att bedriva sin kriminella verksamhet fria från konsekvenser.

Det finns givetvis många fler spel som har en förlaga i form av en film eller en serie. Exempelvis har även Indiana Jones, Alien och The Chronicles of Riddick speladaptioner i sin ära.

Har du spelat dessa spel och vad tyckte du isåfall om dem?


Artikel av Sebastian Håkansson, 2019-12-09

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!