Spännande svenska filmer


Vi svenska biokonsumenter älskar spänning, i form av riktigt tajta draman och kriminalare. I samband med att vi visar nagelbitaren “Goliat” på Streamly Play vill vi passa på att belysa mer spännande svensk film. Här kommer tipsen!

Tjuvheder (2015)

Innan Peter Grönlund gjorde “Goliat” stod han för en mäktig debut, “Tjuvheder”. I det här autentiska och intensiva dramat följer vi Minna som har en tuff tid och befinner sig på gränsen till att hamna ute på gatan. När hon bestämmer sig för att lura en knarklangare på pengar förvärras problemen drastiskt.

“Tjuvheder” är en pricksäker skildring av samhällets utkant där skådespeleriet verkligen glänser. Och eftersom att Grönlund delvis använt sig av personer som gått igenom samma resa som sina karaktärer får vi en obehaglig autentisk känsla. Vann guldbaggen för Bästa manus.

Call Girl (2012)

Pernilla August är stjärnan i det laddade dramat “Call Girl”, där hon spelar en bordellmamma som spanas av polisen. I denna hänsynslösa värld där det pågår en ständig kamp om makt, följer vi också den 14-åriga prostituerade flickan Iris.

Oerhört starka “Call Girl” vann fyra guldbaggar och blev nominerad till ytterligare sex stycken, bland annat för Bästa film och Bästa kvinnliga huvudroll. Om du inte sett den ännu, gör det.

The Nile Hilton Incident (2017)

När en städerska på ett hotell bevittnar ett mord, kallas polisen Noredin Mostafa dit för att undersöka saken. Men väl där, förstår han att det finns högt uppsatta personer som inte vill att han gräver för djupt i fallet.

Den här stilsäkra och ställningsbyggande kriminalaren är en av svensk filmindustris bästa. Kammade välförtjänt hem Guldbaggen för Bästa film och manliga huvudroll (Fares Fares).

Den blomstertid nu kommer (2018)

I actionpackade “Den blomstertid nu kommer” befinner Sverige sig under en mystisk attack, som rubbar hela nationen. Den unge mannen Alex ger sig nu ut i kaoset i hopp om att återförenas med sitt livs kärlek Anna.

Det kända kortfilmsgänget Crazy Pictures långfilmsdebuterade här med vad som är Sveriges allra första katastroffilm. Det utlovas pampig action och riktigt läckra visuella effekter!

Ja, behöver du värma upp inför “Goliat” med en spännande svensk film så vet du nu vilka du ska välja emellan. Du bör också passa på att registrera dig som medlem här på Streamly, så att du kan se helgens film. Varje vecka visar vi en ny film gratis, exklusivt för våra medlemmar.


Artikel av Axel Diedrichs, 2020-02-06

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!