Snart kommer “US” på bio


Jordan Peele återigen bioaktuell, denna gången med skräckfilmen “US”

“US” handlar om traumatiserade Adelaide och Gabe Wilson, som tar sina två barn till Adelaides barndomshem i norra Kalifornien över sommaren. Men när en främmande familj står på deras garageuppfart förstår de att något inte står rätt till.

US har biopremiär den 22 mars. ”Se trailer”

2017 knockade Jordan Peele en hel filmvärld med sin innovativa rysare “Get Out”. Filmen fick ett enormt genomslag och hyllades för sitt skådespel. snygga filmfoto och budskap om modern rasism. Jordan Peele lät sig dock inte lamslås av framgången. Han började omedelbart smattra iväg på ett nytt manus och snart har hans nya skräckfilm “US” premiär.

Om Jordan Peele

Till skillnad mot vad många tror så började Jordan Peele sin karriär som komiker. Han har skrivit, producerat och agerat i en rad framgångsrika komediserier, exempelvis “The Last O.G.” och “Big Mouth”. När det sedan blev annonserat att han skulle göra skräckfilm var det många som förvånades. Likväl blev resultatet lysande.

Get Out ”som du hittar här på Streamly” tacklade komplicerade frågor om rasism i dagens USA, samtidigt som den skrämde en hel generation av biobesökare. Filmen var så pass välregisserad och komponerad att den till och med Oscarsnominerades i kategorierna: Bästa film, Bästa manliga huvudroll och Bästa regi, samt tog hem priset för Bästa originalmanus. Att en skräckfilm Oscarsnomineras hör inte till vanligheterna.


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-03-05

Relaterat material

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!