Nya Game of Thrones bjuder på flera godbitar!


Nu är äntligen Game of Thrones säsong 8 tillgängligt på HBO Nordic, och vad vi möts av bådar gott inför den efterlängtade finalen.

Game of Thrones är tveklöst en av de största succéerna genom tiderna. Att beskriva det som en kommersiell monster-hit räcker inte. Det är ett populärkulturellt fenomen. HBO:s brutala fantasyserie har flera miljoner fans världen över och har haft ett sådant inflytande i vår kultur att det till och med har blivit en trend att namnge sina barn efter seriens karaktärer.

Nu är den åttonde och avslutande serien här och vi kommer snart att få veta vem som kommer att få sitta på den eftertraktade järntronen och styra över de sju kungarikena som utgör George R.R. Martins fantasyvärld Westeros.

HBO kunde inte hantera efterfrågan


Det första avsnittet av den sista säsongen släpptes med buller och brak 03.00 i måndags. HBO Nordic lär ha gjort allt i sin makt för att förhindra samma serverkrasch som ägde rum när säsong 7 hade premiär, men deras åtgärder var inte starka nog. I flera timmar var det omöjligt att se det första avsnittet, vilket retade gallfeber på de hängivna fansen.

Det dröjde inte länge innan HBO Nordic kommenterade problemen på sin Facebook-sida med ett humoristiskt meddelande:

”Vi ber om ursäkt, men vi upplever beklagligen tekniska problem på grund av invasionen av de dödas armé. Var tålmodiga så uppdaterar vi er när fienden är besegrad och tjänsten fungerar igen.”

Hur många som har sett det första avsnittet vet vi inte, men överallt på internet är peppen fullständig. Och det förstår vi. Vad vi bjöds på var härlig fantasy-magi med inslag av konspirationer, mobiliserande av trupper och häftiga flygturer på drakar. Dessutom bjöds vi på en skräckinjagande final, som verkligen cementerar vad vi fruktat sedan seriens start: Vintern är nu här.

Om du inte har streamat det första avsnittet av Game of Thrones ännu, hittar du det ”här hos oss” på Streamly.


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-04-19

Relaterat material

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!