Nu kommer Netflix första svenska originalserie


Nu släpps “Störst av allt” på Netflix, som är streamingjättens första svenska originalproduktion. “Störst av allt” är en dramaserie på sex stycken 45-minutersavsnitt.

Idag, fredagen den 5 april, är det dags för Sverige att göra avtryck hos streamingjätten Netflix. Då släpps nämligen deras första svenska originalproduktion, Störst av allt, som har fått den internationella titeln Quicksand.

Störst av allt baseras på Malin Persson Giolitos senaste deckarroman med samma namn, som mottog Svenska Deckarakedemins pris för Bästa svenska kriminalroman 2016.

Giolitos berättelse handlar om en skolmassaker på en gymnasieskola i ett av Stockholms mer välbärgade områden. Eleven Maja, som spelas av Hanna Ardéhn, anklagas för dådet tillsammans med sin omkomna pojkvän Sebastian (Felix Sandman). Det spännande upplägget berättas zick-zack där vi hoppar mellan Majas och Sebastians tid innan dådet och Majas tid som anklagad.

Filmtopp.se har fått Netflix tillåtelse att se hela serien i förhand och beskriver Störst av allt som “mycket spännande” och menar att den lämnar “starka avtryck” och “väcker många reaktioner”. Se hela recensionen för djupare läsning.

Om du gillar Störst av allt kan vi också rekommendera Viaplays originalserie ”Advokaten” och C Mores fortsättningsserie av den svenska klassikern ”Jägarna”.

Vi är övertygade om att Störst av allt kommer att göra avtryck i Netflix bibliotek och räknar med att vi inom kort kommer att få se grön ljus för fler svenska produktioner.


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-04-04

Relaterat material

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!