Nu flyger Dumbo in i biosalongerna – förbered dig på Viaplay


Snart är det dags för allas favoritelefant att flaxa med öronen och flyga in på världens alla elefanter, men denna gången i otecknad värld.

Nyp dig i armen, du drömmer inte. Disneys underbara klassiker Dumbo släpptes redan 1941 och var bolagets fjärde film. Efter Snövit, Pinocchio och Fantasia var det alltså dags för den lilla elefantpojken att göra entré i våra hjärtan (eller kanske snarare våra föräldrars, eller farföräldrars hjärtan).

De flesta av oss har nog inte heller missat att det snart är dags för en ny Dumbo-film att göra nedslag på världens biografer, sådär en 78 år senare. Denna gången regisseras filmen av ingen mindre än den egensinnige TIm Burton, som har legat bakom klassiker som ”Edward Scissorhands” och ”Big Fish”

Att just Tim Burton har tagit sig an uppdraget känns tryggt. Han är en skicklig filmskapare med en god känsla för sagor och vågar också göra filmer lite sådär lagom “mys-rysliga”. Och vi vet ju alla att Dumbo har ett visst mörker över sig.

Det är också glädjande att filmen frontas av en stark skådespelarensemble. Bland andra kommer vi att få se Colin Farrell, MIchael Keaton, Danny DeVito, Eva Green och Alan Arkin. Dumbo har premiär den 29 mars och vi kan räkna med att det blir ett hårt tryck på biobiljetterna. Disneys andra nyinspelningar har gjort lysande ifrån sig publikmässigt och Dumbo lär inte bli ett undantag.

Den som vill förbereda sig inför den stora filmfesten kan passa på att besöka vår ”streamingsida för Dumbo”, det vill säga originalfilmen från 1941.


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-03-29

Relaterat material

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!