Lystring alla Trekkies!


Premiär för nya Star Trek : Discovery, 25:e September

Väntan på nästa Star Trek serie är äntligen över. Den 25:e september är det premiär för Star Trek : Discovery. Serien visas exklusivt på Netflix. Femton avsnitt är producerade, var av hälften kommer att kunna ses vid premiären. Star Trek gjorde sin första entré som tv-serie i slutet av 60-talet. Även fast den då bara visades under tre säsonger, så blev serien en enorm succé och kult bland scifi-älskande tittare. Idag är Star Trek ett medialt varumärke som omsätter miljarder i försäljning i form av böcker, serietidningar, magasin, brädspel, filmer och mycket annat. Visste ni förresten att Spock var tänkt att en röd hudfärg, men att det skulle bli för mörkt på svartvita tv-apparter. Tur var väl det. För er Trekkies och scifi-älskare som inte har tålamod att vänta till den 25:e, så rekommendera jag min personliga favoritserie i Star Trek sagan, Star Trek : Enterprise.


Star Trek : Discovery (2017)

Serien utspelar sig 10 år före Enterprise och kapten Kirk (som sändes på 60-talet). Klingon försöker ena sina stammar och expandera sitt imperium, vilket leder till ett kallt krig med United Federation of Planets (UFP). Förste officer på USS Shenzhou spelas ut av Sonequa Martin-Green, som haft mindre roller i andra serier. En intervju med henne och övriga skådespelare kan ses här. Serien är producerad ut av CBS, och säsong 1 består ut av 15 avsnitt. De första sju avsnitten kommer kunna ses den 25:e September på Netflix.

Typ & Genre : Serie, Sci-fi
Medverkande : Jason Isaacs, Doug Jones, Shazad Latif
Video : Trailer | Trailer #2 | Intervju

Star Trek : Beyond (2016)

Från regissören Justin Lin och producenten J.J. Abrams kommer en av de mest hyllade actionfilmerna för året. På ett räddningsuppdrag till rymdens mest avlägsna hörn blir USS Enterprise överfallet av Krall, en hänsynslös krigsherre som är edsvuren fiende till Federationen. Efter en kraschlandning i en outforskad fientlig värld, blir kapten Kirk, Spock och besättningen separerade utan någon chans att fly. Bara Jaylah, en rebellisk utomjordisk krigare, kan hjälpa dem att återförenas och hitta en väg bort från planeten i en kapplöpning mot tiden, för att stoppa Kralls dödliga armé från att starta ett galaktiskt krig.

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 2016
Betyg : 7.1
Medverkande : Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Simon Pegg, Zoe Saldana
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek : Into Darkness (2013)

Besättningen på Enterprise kallas hem när ett fruktansvärt terrordåd utförts av någon inom deras egen organisation. Stärnflottan, och allt den står för, förintas, och världen befinner sig i kris. I denna krigshärjade värld, leder kapten Kirk jakten efter den livsfarlige man som i sig själv är ett massförstörelsevapen, en jakt som även är en personlig vendetta. Våra hjältar tvingas in i ett episkt schackspel på liv och död, ett spel där kärlek och vänskap står på spel och Kirk måste offra allt för den enda familj han någonsin haft, sin besättning.

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 2013
Betyg : 7.8
Medverkande : Alice Eve, Peter Weller, Bruce Greenwood, Anton Yelchin, Benedict Cumberbatch
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek (2009)

När romulanen Nero kommer från framtiden för att hämnas mot Federationen måste rivalerna Kirk och Spock samarbeta för att hindra honom från att ödelägga deras tillvaro. Filmen utforskar början för James T. Kirk, Spock och resten av besättningen på USS Enterprise från originalserien och berättar om hur dessa ikonliknande karaktärer möttes för första gången.

Typ & Genre : Film, Action, Sci-fi
Produktionsår : 2009
Betyg : 8.0
Medverkande : Simon Pegg, Ben Cross, Chris Pine, John Cho, Bruce Greenwood
Visas på : Netflix | Prime Video | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek: Enterprise (2004)

I Star Trek: Enterprise utforskar kapten Archer och hans besättning rymden, utomjordingar och ny teknik som utvidgar människornas gränser.

Typ & Genre : Serier, Äventyr, Fantasy, Underhållning
Produktionsår : 2004
Betyg : 7.5
Medverkande : Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery
Visas på : Netflix
Video : Trailer

Star Trek : Nemesis (2002)

"Förbered dig på mängder av action och äventyr när kapten Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) och hans besättning möter en ny och skrämmande motståndare … som visar sig ha överrraskande kopplingar till Picard! Efter det vackra bröllopet mellan Riker (Jonathan Frakes) och Troi (Marina Sirtis) får Picard ytterligare en anledning att fira: Romulanerna vill ha fred och kaptenen är utvald till Federationens sändebud. Men medan Enterprise™ färdas mot Romulanernas imperium överrumplas de av en skrämmande fiende med en djävulsk plan och en fruktansvärd hemlighet som kommer att innebära Picards värsta utmaning någonsin."

Typ & Genre : Film, Sci-fi
Produktionsår : 2003
Betyg : 6.4
Medverkande : Patrick Stewart, Brent Spiner, Dina Meyer, Jonathan Frakes, Marina Sirtis
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek: Voyager (2000)

Besättningen på Voyager möter okända raser under sin 75 år långa resa mot jorden, och kommer allt närmare en mystisk kvadrant i rymden.

Typ & Genre : Serier, Äventyr, Fantasy, Underhållning
Produktionsår : 2000
Betyg : 7.7
Medverkande : Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Jennifer Lien, Robert Duncan McNeill
Visas på : Netflix
Video : Trailer

Star Trek: Deep Space Nine (1999)

På rymdstationen Deep Space Nine leder befälhavare Sisko sin besättning med många olika raser under stationens komplicerade uppdrag i denna spinoff-serie från Star Trek.

Typ & Genre : Serier, Äventyr, Fantasy, Underhållning
Produktionsår : 1999
Betyg : 7.9
Medverkande : Avery Brooks, Nana Visitor, Rene Auberjonois, Cirroc Lofton, Alexander Siddig
Visas på : Netflix
Video : Trailer

Star Trek : Insurrection (1998)

Federationens främsta direktiv har alltid varit att Stjärnflottans expeditioner inte får blanda sig i främmande civilationers naturliga utveckling. Men nu konfronteras Picard med order som vill bryta mot denna förordning. Om han lyder kommer 600 av de fredliga innevånarna pa Ba'ku att med våld tvingas lämna sin märkliga hemplanet. Som skäl anges, att det skulle ge miljoner möjlighet att tillgodogöra sig planeten Ba'kus sällsamma krafter. Om Picard inte lyder order riskerar han sitt rymdskepp, sin karriär, och sitt liv. Men för Picard finns bara ett val. Han måste trotsa Stjärnflottan... och leda en revolt för att rädda Paradiset.

Typ & Genre : Film, Sci-fi
Produktionsår : 1998
Betyg : 6.4
Medverkande : Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton, Gates McFadden
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek : First Contact (1996)

Kapten Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) och Next Generation-besättningen ger sig in i sitt mest spännande äventyr hittills – en science fiction-historia som är ”i en klass för sig” (Richard Corliss, Time). De kallar sig Borg – en ras som till hälften är människa och till hälften maskin och bara har ett mål för ögonen: att besegra och assimilera alla raser. Ledda av sin förföriska och sadistiska drottning (Alice Krige) sätter de kurs mot jorden med planen att förändra historien. Picards senaste Borg-möte kostade honom nästan livet. Nu vill han ha hämnd. Men hur långt är han beredd att gå?

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 1996
Betyg : 7.6
Medverkande : James Cromwell, Alfre Woodard, Alice Krige, Neal McDonough, Patrick Stewart
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek : Generations (1994)

Stjärndatum: 23:e århundradet. De pensionerade officerarna James T. Kirk (William Shatner), Montgomery Scott (James Doohan) och Pavel Chekov (Walter Koenig) är hedersgäster ombord på Enterprise-B som gör sin första tur i universum. Men jungfruresan blir inte som man tänkt sig, när Rymdskeppet finner två farkoster fångade i Nexus, en mystisk energikälla. I ett riskabelt räddningsförsök, försvinner Kirk ut i rymden. Sju år senare räddar kapten Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) och hans besättning på Enterprise-D en fysiker vid namn Soran (Malcolm McDowell). Vad Picard inte vet är att Soran ruvar på en dödlig hemlighet, en plan som innebär slutet för Enterprise och miljontals liv. Picards enda hopp finns inuti Nexus… hos en legendarisk kapten från det förflutna. Medverkar gör även Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis och Gates McFadden i denna ”kosmiska succé som alla generationer kommer att älska”. (Pat Collins, WWOR-TV )

Typ & Genre : Film, Action, Sci-fi
Produktionsår : 1994
Betyg : 6.6
Medverkande : Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton, Michael Dorn
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek: Next Generation (1993)

Många år efter den första besättningens äventyr leder kapten Jean-Luc Picard det nya Enterprise på uppdrag för att utforska okända världar.

Typ & Genre : Serier, Äventyr, Fantasy, Underhållning
Produktionsår : 1993
Betyg : 8.6
Medverkande : Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis
Visas på : Netflix
Video : Trailer

Star Trek : Undiscovered Country (1991)

Efter år av krig förbereder Federationen och det Klingonska Imperiet ett fredsmöte. Men amiral Kirk tycker att utsikterna för en intergalaktisk glasnost med svurna fiender är alarmerande. "De är riktiga bestar!", varnar han. När ett klingonskepp blir anfallet och Enterprise får skulden bryter oroligheterna ut igen och de både världarna samlar sina styrkor för det som kan bli deras sista, dödliga möte.

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 1991
Betyg : 7.2
Medverkande : William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei
Visas på : Plejmo | SF Anytime
Video : Trailer

Star Trek : Final Frontier (1989)

"Det är stjärndatum 8454.130 och kapten Kirk, som har semester, står inför två utmaningar: att klättra uppför El Capitan i Yosemite och att lära Spock att sjunga sånger vid lägerelden. Men semestern får ett abrupt slut när Enterprise™ kapas av en avhoppad vulcanier som styr skeppet på en resa för att avslöja universums djupaste hemligheter. Star Trek-stjärnorna är tillbaka och gör en av sina märkligaste resor någonsin, med all den komik och spänning som fantasterna kommit att älska. Så spänn fast säkerhetsbältena och följ med på detta hisnande äventyr i det okända som är ”lika mycket en spirituell odyssé som ett rymdäventyr, vilket bara gör den ännu bättre” (Kevin Thomas, Los Angeles Times)."

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 1989
Betyg : 5.4
Medverkande : William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei
Visas på : Plejmo
Video : Trailer

Star Trek : Voyage Home (1986)

William Shatner, Leonard Nimoy och resten av besättningen på U.S.S. Enterprise™ lyfter mot skyarna i ett av de mest hyllade och fängslande Star Trek™-äventyren någonsin. Det är det 23:e århundradet och en mystisk, främmande kraft hotar jorden genom att torka ut haven och förstöra atmosfären. I ett desperat försök att rädda mänskligheten måste Kirk och hans besättning resa tillbaka till San Francisco år 1986. Där möter de en värld av punk, pizza och bussar där man måste ha jämna pengar för att få åka med – saker minst lika främmande som allt de stött på ute i galaxens mest avlägsna områden. Ett spännande, actionspäckat uppdrag för Starship Enterprise!

Typ & Genre : Film, Äventyr, Sci-fi
Produktionsår : 1986
Betyg : 7.3
Medverkande : William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei
Visas på : Plejmo
Video : Trailer

Amiral Kirks seger över Khan och skapandet av planeten Genesis betyder ingenting. Spock är död och McCoy håller oförklarligt på att drivas till vansinne. Men med ett överraskande besök från Spocks far, Sarek, följer ett förbluffande avslöjande: McCoy hyser Spocks levande väsen. Med två lidande vänner, varav den ena lever och den andra inte gör det, försöker Kirk hjälpa dem genom att stjäla U.S.S. ENTERPRISE™ och trotsa Stjärnflottans karantän av planeten Genesis. Men klingonerna känner också till Genesis och skyndar iväg för att möta Kirk i en dödlig sammandrabbning.

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 1984
Betyg : 6.7
Medverkande : William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei
Visas på : Plejmo
Video : Trailer

Star Trek : The Wrath Of Khan (1982)

"Det är det 23:e århundradet. Federationens stjärnskepp U.S.S. Enterprise™ är ute på ett träningsuppdrag och amiral James T. Kirk (William Shatner) tycks ha förlikat sig med tanken på att detta mycket väl kan vara hans sista uppdrag i karriären. Men Khan är tillbaka. Med hjälp av en liga genetiska övermänniskor på landsflykt har Khan (Ricardo Montalban), en fascinerande överlöpare från 1900-talets jorden, anfallit rymdstationen Regula One, stulit en topphemlig uppfinning som går under namnet Projekt Genesis samt tagit kontroll över ett av Federationens stjärnskepp. Nu smider han planer på att gillra en dödlig fälla för sin gamle fiende Kirk och därmed hotas hela universum av undergång! Kirstie Alley (Cheers™) gör här sin fantastiska filmdebut."

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 1982
Betyg : 7.7
Medverkande : William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei
Visas på : Plejmo
Video : Trailer

Star Trek : The Motion Picture (1979)

När en oidentifierad, främmande rymdvarelse förstör tre kraftfulla klingonkryssare återvänder kapten James T. Kirk (William Shatner) till den nyligen ombyggda U.S.S. Enterprise™ för att ta kommandot. Leonard Nimoy, DeForest Kelley och de andra från den ursprungliga, hyllade tv-serien Star Trek™ mobiliseras med warphastighet för att stoppa den främmande inkräktaren som obarmhärtigt närmar sig jorden.

Typ & Genre : Film, Äventyr, Action, Sci-fi
Produktionsår : 1979
Betyg : 6.4
Medverkande : William Shatner, Leonard Nimoy, George Takei, James Doohan, Walter Koenig
Visas på : Plejmo
Video : Trailer

Star Trek: The Animated Series (1973)

Stjärnskeppet Enterprise ger sig ut på nya äventyr i denna tecknade serie med rösterna från de riktiga Star Trek-skådespelarna.

Typ & Genre : Serier, Underhållning, 4-6 år, Familj
Produktionsår : 1973
Betyg : 7.7
Medverkande : William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, George Takei, Nichelle Nichols
Visas på : Netflix
Video : Klipp
Artikel av Mikael Olsson, 2017-09-18

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!