Kommentatorer och programledare svenskarna föredrar när de streamar sport


När man streamar sport vill man självklart få den mest underhållande och spännande upplevelsen. Via exempelvis betting kan detta uppnås på egen hand, men ett stort ansvar vilar också på tv-kanalens team som arbetar med sändningarna. Priset Guldskölden har nu utsett vilka som är de bästa sportprogramledarna, kommentatorerna och experterna, enligt tittarna själva.

Då och då förgylls marknaden med nya streamingtjänster, och i dag finns mängder av sajter och appar att välja bland. Många av dem väljer att satsa hårt på sitt sportutbud, vilket lett till att det numera är enklare att streama sport än någonsin tidigare. I dag kan man se nästan vilken match man vill, i vilken sport man vill, endast genom några knapptryck.

Att följa sport hemifrån tv-soffan kan vara både underhållande och spännande, men om det inte är ens favoritlag som spelar kan matchen lätt bli något avslagen. För att höja spänningen väljer många att betta på matcherna. Även här finns flertalet alternativ. Ett av de mer populära spelen är måltipset Måltipset, där det handlar om att tippa vilka fotbollsmatcher som blir de mest målrika.

Streamingtjänsternas roll i en spännande sportupplevelse

Betting kan vara ett effektivt sätt att få spänningen på topp, men detta är långt ifrån det enda. Här bär streamingtjänsterna och tv-kanalerna själva ett stort ansvar. Personerna som syns och hörs i sändningarna har ju i uppgift att göra sportupplevelsen just spännande och underhållande.

När man i egenskap av sportälskare ska välja streamingtjänst är det därför inte bara vilka rättigheter tjänsten innehar som spelar roll. För maximal underhållning bör man även se till vilka kommentatorer, experter och programledare som arbetar med sändningarna.

Guldskölden utser de bästa sportjournalisterna i tv-rutan

Varje år delar sajten SvenskaFans ut Guldskölden – ett pris som tilldelas landets bästa sportjournalister. Vilka vinnarna blir bestäms av svenska folket, som kan rösta på sina favoriter. I mars månad presenterades vinnarna i Guldskölden 2021. Genom att titta på resultaten blir det tydligt vilka personer svenskarna helst vill ha sällskap av när de streamar sport.

Sportkommentatorer

I huvudsak är det kommentatorns uppgift att göra sportupplevelsen till en dramatisk sådan. Blir det till exempel mål i matchen vill många tittare ha ett exalterat skrik från kommentatorn, och några väl valda ord som sammanfattar stämningen på arenan. När allt stämmer överens kan det nästan kännas som man är på plats, trots att man streamar matchen från tv-soffan.

Här är de bästa sportkommentatorerna enligt Guldskölden, och hur många procent av rösterna de fick:
Niklas Holmgren, 32%
Lasse Granqvist, 26%
Christoffer Svanemar, 22%
Anders Bjuhr, 12%
Niklas Jarelind, 8%

Bisittare/experter

En bisittare eller expert har ofta en mer tillbakadragen roll än kommentatorn. Dennes främsta uppgift är att ge sin åsikt om vad som händer på planen. Experten har ofta lång erfarenhet av sporten i fråga, vilket gör att hans eller hennes tankar och åsikter är spännande att ta del av.

Här är de bästa bisittarna/experterna enligt Guldskölden:
Erik Niva, 33%
Bojan Djordjic, 19%
Irma Helin, 17%
Glenn Strömberg, 16%
Martin Åslund, 15%

Programledare

Många sportentusiaster värderar studiosändningarna nästan lika högt som själva matchen. Inför och efter matchen samt i pauserna är det studiopersonalens uppgift att guida tittarna genom vad som komma skall och vad som nyss hänt, samt att ge spännande analyser kring det hela. Spindeln i nätet är programledaren, som därför utgör en stor del av en högkvalitativ sportsändning.

Här är de bästa sportprogramledarna enligt Guldskölden:
Gusten Dahlin, 32%
Lasse Granqvist, 24%
Ola Wenström, 18%
Jennifer Kücükaslan, 16%
Niklas Jihde, 10%


Artikel av Sebastian Håkansson , 2022-04-04

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!