Kommande Stephen King-filmer 2019


Hollywood och världens filmpublik kan inte få nog av Stephen Kings berättelser.

De senaste åren har vi sett massvis med filmatiseringar på skräckförfattarens böcker. Tidigare i år fick vi se Jurtkyrkogården och HBO-serien Castle Rock. Men innan 2019 är över kommer vi att få se fler King-filmer.

Det: del 2

En av Stephen Kings mest kända berättelser följer ett gäng ungdomar i Maine som börjar hemsökas av en övernaturlig kraft, förkroppsligad i clownen Pennywise. 27 år efter den första skräckfyllda attacken kommer ondskan tillbaka.

Remaken på ”Det” gjorde stor publiksuccé och svenske Bill Skarsgård blev mycket hyllad för sin roll som Pennywise. I uppföljaren ser vi bland andra James McAvoy, Jessica Chastain och Bill Hader. Biopremiär 6 september.

Doktor Sömn

Doktor Sömn är uppföljaren på klassikern ”The Shining” . Den andra boken släpptes så sent som på 2010-talet, och handlingen utspelar sig en lång tid efter händelserna på The Overlook Hotel. Nu följer vi en fullvuxen Danny, som hemsöks av otäcka bilder från familjen Torrances olycksaliga semester. Och hans problem förvärras när han upptäcker en sekt som livnär sig på människor med hans förmågor.

Ewan McGregor har huvudrollen i filmatiseringen på Doktor Sömn och i en av birollerna ser vi svenska Rebecca Ferguson. Hedersuppdraget att regissera filmen gick till Mike Flanagan som gjorde King-filmen Geralds lek. Förväntningarna och kraven är skyhöga och vi får se om det hela håller. Biopremiär 8 november.

Into the Tall Grass

Ute på en roadtrip i USA hör en broder och en syster plötsliga rop på hjälp. De stannar till för att undersöka saken närmare, men finner sig snart borttappade på ett fält med högt gräs.

The Conjuring-stjärnan Patrick Wilson och den stigande skådespelerskan Rachel Wilson har huvudrollerna i Into the Grass. Filmen görs av Vincenzo Natali som jobbat med en hel del skräck; Cube, Hannibal-serien och The Strain, för att nämna några. Vilket datum hans Stephen King-film har premiär är ännu inte känt, det får vi snart veta.


Artikel av Axel Diedrichs, 2019-06-25

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!