I sommar kommer Studio Ghiblis musik till Stockholm


Produktionsbolaget Studio Ghibli, som producerar anime-filmer är älskat världen över, med massvis av hängivna fans. Bland deras mest kända verk hittar vi “Spirited Away”, “Min Granne Totoro” och “Det levande slottet”, som alla har fantastiska soundtracks. I sommar kommer vi att kunna uppleva låtarna live, när Joe Hisaishi kommer till Stockholms konserthus för att leda sin orkester.

Studio Ghibli har onekligen haft stora framgångar genom åren. Precis som Pixar producerar de ständigt bra filmer. Deras mest hyllade verk är “Spirited Away” som 2003 vann en Oscar för Bästa animerade långfilm. En film vars låtar många håller nära hjärtat, och vill höra framföras i Stockholms konserthus i sommar.

Två spelningar Kompositören, låtskrivaren och dirigenten Joe Hisaishi tar med sig många personer upp på scen när han ska göra två spelningar i Stockholm, den 12:e och 13:e juni. Vid sin sida har han svenska musiker, som utgörs av Kungliga Filharmonikerna och Katarinakörerna.

En stor tjusning med spelningarna blir inte bara de olika låtarna, utan vi kommer också att få ta del av scener från olika filmer på en stor duk i bakgrunden, som kompletterar musiken i salen.

Ja, folk från hela Sverige och Norden kommer att vallfärda till Stockholm för att ta vara på denna högst sällsynta upplevelse.

Missa inte att vi i helgen visar Beatles-komedin “Yesterday” på Streamly Play Filmen är helt kostnadsfri att se.


Artikel av Axel Diedrichs, 2020-03-05

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!