Höstens bästa serier på HBO Nordic


Hösten är här, vilket innebär att vi kliver in i årets allra bästa TV-period. Frågan är om någon tjänst kan göra dig bättre sällskap i höstmörkret än HBO Nordic. Kvalitet framför kvantitet har alltid varit deras riktlinje och På HBO Nordic hittar vi en rad riktiga mästerverk.


Beforeigners (säsong 1)

HBO:s första norska produktion, “Beforeigners”, är en lysande blandning mellan humor och spänning. En dag börjar människor från tre olika tidsåldrar dyka upp runt om i världen: stenåldern, vikingatiden och 1800-talet. Varför de klev in i vår tid, vet de inte ens själva. När en ung “beforeigner” hittas mördad i Oslo, måste en sliten men skicklig polis, samarbeta med stationens första viking-rekryt – Alfhildir, som har ljugit om sitt förflutna.

Serien är skapad av samma gäng som låg bakom komediserien “Lilyhammer” och kännetecknas av samma värme och smarta humor.

Typ & Genre : Drama
Produktionsår : 2019
Betyg : 7.1
Medverkande : Nicolai Cleve Broch, Anne Bjørnstad, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdottir
Visas på : HBO
Video : Trailer

Castle Rock (säsong 2)

Den Stephen King-baserade rysaren “Castle Rock” knyter samman olika karaktärer och teman från den fiktiva staden vi känner till från skräckförfattarens spännande alster. I den första säsongen fick vi exempelvis bekanta oss med karaktärer från klassiker som “Nyckeln till frihet”, “The Shining” och “Stand by Me”.

I seriens andra säsong kommer andra Stephen King-karaktärer tillbaka till ytan. Inte minst får vi följa en yngre version av Annie Wilkes från mästerverket “Lida”. Lika speciellt är att Tim Robbins nu gör entré i serien, den här gången i rollen som skrothandlaren Reginald Merrill.

Typ & Genre : Skräck
Produktionsår : 2019
Betyg : 7.7
Medverkande : Andre Holland, Bill Skarsgård, Jane Levy, Melanie Lynskey, Sissy Spacek, Lizzy Caplan, Tim Robbins, Paul Sparks, Yusra Warsama Barkhad Abdi Elsie Fisher Matthew Alan
Visas på : HBO
Video : Title

Chernobyl (miniserie)

Den svensktäta serien “Chernobyl” har blivit något av en “instant classic”. Det small till direkt efter premiären och när serien började klättra upp för IMDb:s topplistor. Efter några veckor var den till och med rankad som världens bästa serie genom tiderna.

“Chernobyl”, som är regisserad av Johan Renck och har Stellan Skarsgård i en av huvudrollerna, handlar om den fruktansvärda kärnkraftskatastrofen i den Ukrainska staden Tjernobyl, 1986. Hur den Sovjetiska regimen försökte sopa allt under mattan medan en liten skara människor envist kämpade med att få fram sanningen. Det är också en serie om de hjältar som offrade sina liv för att hålla begränsa katastrofens utfall. Utan dem, hade världen sett väldigt annorlunda ut.

Typ & Genre : Drama
Produktionsår : 2019
Betyg : 9.5
Medverkande : Stellan Skarsgård, Emily Watson, Jared Harris
Visas på : HBO
Video : Trailer

His Dark Materials (säsong 1)

Den 4 november är det premiär för HBO:s uppmärksammade originalserie “His Dark Materials”. Detta episka fantasyverk berättar sagan om den unga flickan Lyra, som beger sig på en farlig resa genom okända platser för att hitta en försvunnen vän.

“His Dark Materials” baseras på den första installationen i Philip Pullmans prisbelönta boktrilogi och hör hemma i samma bokhylla som Harry Potter och Narnia. I HBO:s version har man skruvat upp dramatiken och skapat ett välgjort äventyr för all fantasy-fans. I två av seriens bärande vuxenroller ser vi Ruth Wilson samt James McAvoy.

Typ & Genre : Drama
Produktionsår : 2019
Betyg : 8.3
Medverkande : Archie Barnes, Kit Conner, Dafne Keen, Tyler Howitt, Ian Peck, Leanne Holder, Andrew Scott, Amir Wilson
Länk : HBO, Premiär den 4 november
Video : Trailer

Power (säsong 6)

I detta spännande drama följer vi den rika nattklubbsägaren James St. Patrick, som sysslar med att tillgodose stadens elit med flådiga evenemang. Det folk inte känner till är att han samtidigt driver stadens internationella droghandel. James mål är att ta sig ur den kriminella världen och leva ett hederligt liv – vilket är lättare sagt än gjort för någon så djupt involverad i den som honom. Den sjätte säsongen av “Power” är seriens allra sista. Har du ännu inte sett något från den kan du glädja dig åt mängden nervpirrande avsnitt som finns till ditt befogande!

Typ & Genre : Drama
Produktionsår : 2019
Betyg : 8.2
Medverkande : Omari Hardwick, Naturi Naughton, Joseph Sikora, Lela Loren, Curtis Jackson, Jerry Ferrara, Michael Rainey Jr, LaLa Anthony
Visas på : HBO
Video : Trailer

Silicon Valley (säsong 6)

Äventyret för Richard, Gilfoyle, Dinesh, Jared och Erlich börjar nå sitt slut. Nu rullar nämligen den sista säsongen av publikfavoriten “Silicon Valley”, i vilken vi följer den Zuckerberg-liknande kodaren Richard Hendricks resa mot framgång. Under åren har vi sett honom strida mot “Google-företaget” Hooli för att kunna slå igenom med sitt garageföretag “Pied Piper”. Även om de saknar ekonomiska muskler, ruvar de på koder som kan revolutionera hela den teknologiska världen.

Typ & Genre : Drama
Produktionsår : 2019
Betyg : 8.5
Medverkande : Martin Starr, Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Kumail Nanjiani, Zach Woods, Amanda Crew, Matt Ross
Visas på : HBO
Video : Trailer

The Handmaid's Tale (säsong 3)

Denna mörka dystopi skildrar en framtid där ett religiöst styre tagit över USA. Kvinnorna räknas nu som andra klassens medborgare och lever under stränga förhållanden. När mamman June Osborne försöker fly med sin familj, blir hon påkommen och tillfångatas. Hon döms till ett inlåst liv som tjänarinna åt högt uppsatta män i regeringen och tvingas bära deras barn.

Efter tre hyllade säsonger har “The Handmaid’s Tale” blivit en av HBO Nordics mest uppskattade klassiker. Elisabeth Moss briljerar i huvudrollen och har rättvist belönats med både en Emmy och en Golden Globe för sin prestation.

Typ & Genre : Drama
Produktionsår : 2019
Betyg : 8.5
Medverkande : Alexis Bledel, Ann Dowd, Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Max Minghella, O-T Fagbenie, Samira Wiley, Yvonne Strahovski, Amanda Brugel, Madeline Brewer
Visas på : HBO
Video : Trailer

Watchmen (säsong 1)

Medan Watchmen-filmen (som är en av de bästa filmerna på HBO) mer eller mindre återberättade Alan Moores och David Gibbons grafiska roman, tar serien andra vägar. Den utspelas 34 år efter händelserna i filmen, i en nutida alternativ värld, där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. HBO:s “Watchmen” lyckas med konststycket att både hylla den banbrytande originalhistorien, samtidigt som den står på egna ben och bryter ny mark.

På rollistan ser vi flera stora namn, som Oscarsvinnarna Regina King och Jeremy Irons, kult-favoriten Don Johnson och Aquaman-stjärnan Yahya Abdul-Mateen II. Seriens skapare Damon Lindelof ligger också bakom “Lost” och “The Leftovers”, samt arbetat med J.J. Abrams Star Trek-filmer “Star Trek” och “Star Trek Into Darkness”.

Typ & Genre : Drama
Produktionsår : 2019
Betyg : 9.1
Medverkande : Louis Gossett Jr, Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Jean Smart , Yahya Abdul-Mateen II, Hong Chau, Christie Amery
Visas på : HBO
Video : Trailer
Artikel av Eric Diedrichs, 2019-10-31

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!