Fotbollsfilmer och spel


Denna artikel är ett samarbete med Casino.se

Filmer om sport är populära och enkla att fastna för, även om du själv inte utövar eller har något större intresse för tävlingsidrott. Detta beror på att huvudkaraktärerna har en stark drivkraft och ett för dem livsavgörande mål.

Fotboll är världens största sport och det har därför gjorts ett gäng filmer inom dess universum. Från dokumentärer om supporterkulturen till Hollywood-produktioner om lovande men problematiska talanger. Låt oss tipsa om några bra fotbollsfilmer.

Sunderland ‘Til I Die

Denna dokumentär på Netflix följer den gripande och sorgsna historien om det engelska fotbollslaget Sunderlands fall, från Premier League till tredje divisionen. Laget har väldigt länge varit en självklarhet i Premier League, men efter många skakiga prestationer kunde de till slut inte stå emot trycket från motståndarna och föll ned till Championship. Där gick det lika horribelt och laget föll ned även därifrån. “Sunderland ‘Til I Die” visar supportrarnas och klubbens reaktioner på de svåra motgångarna.

Skruva den som Beckham

En väldigt mångnyanserad film där fotboll är kulissen, men inte hela scenen. I “Skruva den som Beckham” gör en tjej med ortodoxa föräldrar revolt mot sin familjs traditioner genom att gå med i ett fotbollslag. När drömmen om att bli proffs växer fram blir även konflikterna hemma större. Det här är en fantastiskt charmig dramakomedi om kontraster i kultur, vänskap och att böja på reglerna. I huvudrollerna ser vi Parminder Nagra och stjärnan Keira Knightley.

The Damned United

Den här dramafilmen är baserad på den sanna berättelse fotbollslaget Leeds Uniteds tränare Brian Clough, vars tid i klubben bara varade i fyrtiofyra dagar. Clough hade filosofier som skar sig med den brittiska hårda fotbollskulturen. Istället för att spela hårt och rakt ville han få in ett renare och mer skickligt fotbollstänk.

Den här fotbollsfilmen spenderar inte alltför mycket tid ute på planen, utan fokuserar istället på spelet på kontoret i föreningen. Tom Hooper står för regin och Michael Sheen porträtterar Clough i ett skruvat och intressant fotbollsdrama.

Följ fotboll på Streamly

Kärleken till fotboll är stor och även om det är underbart att ta sig an en riktig fotbollsfilm, är det nog till och med ännu bättre att ta del av en rejäl fotbollsmatch. Där spänningen är på topp och utfallet alltid osäkert. Särskilt om vi kollar på de riktigt jämna ligorna där favoritlaget i ena stunden krossar sitt motstånd, för att i nästa kämpar för sin överlevnad.

På sidavdelningen Streamly Sport får du kontinuerliga uppdateringar om var du kan streama och se olika sporthändelser. Både i betalkanaler och i gratistjänster. Exempelvis kan du enkelt filtrera mellan de tjänster du använder och snabbt få en överblick över vilka kommande fotbollsmatcher som är på ingång.

Den som vill göra det hela intressant kan öka spänningen ytterligare med att spela på matchen direkt via datorn, plattan eller mobilen. Idag finns det nämligen massor av internetbaserade bettingtjänster som erbjuder snabbt och flexibelt spelande. På populära Hajper finns det en sektion för odds där det också erbjuds live-betting, vilket innebär att man kan placera sin insatser under matchens gång.

Ja, att kolla på filmer om fotboll är fantastiskt roligt och att se en riktig match är nog snäppet bättre. Fast den ultimata kombinationen är givetvis att köra en helkväll där man taggar med en film, ser en live-sändning och sedan spelar lite FIFA eller slår sig ner och snackar om matchen. En riktig fotbollsafton med andra ord!


Artikel av Eric , 2019-01-30

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!