Försök leta upp mer okända filmer för en större bredd


Idag översvämmas vi av mycket media i form av filmer, böcker, musik och serier som allt som oftast går oss obemärkt förbi. Detta på grunda av att det kommer så mycket innehåll på vårt internet idag att vi inte mäktar med att kolla på allt. Det här gör att vi kanske inte ser allt som är bra och allt nytt som kommer som också kan vara intressant för oss som konsumenter av media och kultur.

Spel och film – här finns något för alla

Här finns det dock olika sätt att leta upp just det man vill ha genom djungeln av allt. Det finns också filmer som man kanske sällan ser. Här finns kanske främst filmer från länder man inte har direkt koll men också olika regissörer som inte göra konventionell film samt de filmskapare som inte har samma kändisskap som de större skaparna. Om du föredrar olika typer av filmer som är baserade på tv- och datorspel finns det också en hel uppsjö av dessa. På William Hill kan du spela dina favoritspel med de dealers du gillar allra mest. Här bjuds på högklassiga spel av olika slag och många av spelen kommer göra att det känns som att du befinner dig i filmens värld.

Sydkorea – ett land att räkna med när det kommer till mycket fina thrillers

Ett land som kanske inte är så känt för alla när det kommer till film är Sydkorea. Det här är ett land som har en rik kultur, inte bara inom film, utan även vad gäller annan kultur samt det koreanska köket. Det här är ett land där många olika typer av thrillers som behandlar lite tyngre ämnen ofta har gjort sig ett namn i västvärlden. Här har vi grova thrillers som Mother, Memories of Murder men också den nyligen uppmärksammade Parasite. Alla dessa filmer bjuder på en tung filmupplevelse som man sent skall glömma men det kommer också göra att du som tittare får upp ögonen för något mer än bara de filmer som kommer från Hollywood och liknande. Många av de regissörer som du ser i listan över de 10 sydkoreanska filmer man måste se har också gjort sig stora namn inom Oscarsvärlden.

Netflix erbjuder dig oväntat bra skräckisar

Om du däremot letar efter filmer med en lika mer skräckinjagande jargong kan du alltid kolla in någon av de streamingtjänster som finns idag. Netflix har nämligen en lista av 8 filmer som är mindre kända än andra men som en äkta cineast alltid borde se. Det finns alltid knep för den som vill lära sig mer om film och hur man hittar många av dem. Google har idag också en egen tjänst när du googlar som visar var du kan hitta just den filmen du vill se idag. Det här är dock något som du måste aktivera eller ha tillgång till den streamingtjänsten som önskans.

Det finns allt för många bra filmer och serier för att man ska ha tid att titta på dem. Om du däremot letar efter något extra eller inte vill se de mest kända och recenserade filmerna som finns så har du alltid möjlighet att leta upp några bra filmer. Här är såklart Google en bra vän men du kan också kolla på bra sidor som IMDB och andra. För den som söker finner oftast det den är ute efter.


Artikel av Sebastian Håkansson , 2022-07-14

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!