Filmtips till vinterlovet


För oss som älskar att slappna av under vår ledighet, finns det inget bättre än en riktigt bra filmupplevelse. Men samtidigt vill vi ju ha den där härliga kicken vi bara kan få framför TV:n. Av den anledningen listar vi idag tips på spännande filmer som gör sig allra bäst under dessa kyliga och snöiga tider.

Missa inte att se helgens film på Streamly Play där vi den här veckan visar nya “Stockholm” med Noomi Rapace och Ethan Hawke i huvudrollerna. Du ser den kostnadsfritt.

The Shining (1980)

När författaren Jack tar med sig sin familj till ett säsongsstängt hotell för att kunna skriva på sin nya bok, börjar skumma saker att hända dem.

En sådan här lista måste ju ha en skräckfilm, men också en värdig klassiker. Givetvis är då Stanley Kubricks “The Shining” ett rättmätigt alternativ. Den tåls att se om otaliga gånger, och har du ännu inte sett den: gör detta under vinterlovet!

Everest (2015)

I detta biografiska överlevnadsdrama följer vi nya zeeländaren Robert Hall och hans team, som tar sig an den tuffa utmaningen att klättra upp till Mount Everests topp.

Den här visuellt poetiska dramathriller är en av de bättre i sin genre. I huvudrollen ser vi en vass Jake Gyllenhaal som gång på gång påminner oss om varför han är en av vår tids största. “Everest” är spännande och klaustrofobisk. Ett måste att se på vinterlovet.

The Hateful Eight (2015)

Mitt i Wyomings ökända snöstorm tar sig en prisjägare och hans “trofé” läger i ett värdshus. De delar kåken tillsammans med ett gäng opåltliga typer, som försvårar deras vistelse där.

Quentin Tarantinos åttonde film, “The Hateful Eight” är så mycket Tarantino det bara kan bli. Det utlovas långa monologer, brutalt våld, vuxen humor och förstås ser vi Samuel L. Jackson briljera i en av de bärande rollerna.

Cold Pursuit (2019)

I denna skruvade actionfilm följer vi årets medborgare Nels Coxman i en by i The Rocky Mountains. Men denna hederliga snöplogares värld kastas plötsligt omkull när han slås av nyheten att hans son blivit mördad. Nels gör nu allt i sin makt för att hämnas på de som skadat hans familj.

Liam Neeson har blivit en actiongubbe av rang, och i “Cold Pursuit” gör han hårdjobbet som allra bäst. Men “Cold Pursuit” bjuder inte bara på våldsam action, utan också mycket humor. Perfekt filmtips till vinterlovet.

Mycket nöje!


Artikel av Axel Diedrichs, 2020-02-26

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!