Fast & Furios-filmerna


10 fakta du inte visste om Fast & Furios-filmerna

10. "Pauline"

Skådespelaren och filmseriens fundamentala pjäs, Vin Diesel, döpte sin andra dotter till "Pauline" (född i mars 2015) efter sin bortgångna vän Paul Walker.

9. Fantastisk ironi

Under inspelningen av den första delen av filmserien, The Fast and the Furious (2001), hade varken Jordana Brewster eller Michelle Rodriguez körkort. Inför den andra filmen blev de dock tvingade till att ta körkortet annars så skulle de riskeras att ersättas.

8. Eminem i rollen som OConner?

Från början var Christian Bale, Eminem och Mark Walhberg påtänkta till att spela rollen som Brian O'Conner. Walker, som bekant fick rollen ansågs i början att se allt för gullig ut.

7. 50-talets Fast & Furious

Det finns en äldre film som också heter The Fast and the Furious från 1955. Detta tvingade filmskaparna till Fast and the Furious-franchisen att köpa rättigheterna till seriens populära titel. Extra kul är det att originalfilmen visades på en biograf som ägdes av Neil H. Moritzs (franchisens producent) farfar.

6. Populär roll

Enligt vissa rykten så provspelade Natalie Portman, Kirstin Dunst, Sarah Michelle Gellar och Jessica Biel för rollen som Mia. Rollen var även specialskriven för Eliza Dushku, men som vi vet spelas Mia av Jordana Brewster i filmerna.

5. Moster Rodriguez

I flera intervjuer har Vin Diesel sagt att han står väldigt nära vännen och kollegan Michelle Rodriguez. Så pass nära att hans barn ser på henne som deras moster.

4. En gång fick räcka

Paul Walker gillade inte att se sig själv på bild och såg därför bara sina filmer en gång.

3. Världen är allt liten

När filmseriens andra del "2 Fast 2 Furious" (2003) spelades in på ena sidan av Cape Florida State Park, spelades samtidigt den actionspäckade Bad Boys 2 (2003) in på den andra.

2. Filmseriens stora misstag...

I filmseriens tredje del "Fast & Furious: Tokyo Drift" (2006) saknades många från den ursprungliga skådespelarensamblen. Studiobolaget ville ha tillbaka Vin Diesel men inte Paul Walker, som de menade var för gammal för filmen.

1. Drömmen om Star Wars

Paul Walker gjorde en audition för rollen som Anakin Skywalker i den senaste Star Wars-trilogin men var för gammal för rollen. Han ska ha sagt att det är den enda rollen han innerligt velat göra.


Artikel av Eric Diedrichs, 2020-02-18

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!