De många sidorna av Charlize Theron


Charlize Theron är en av vår tids största skådespelare. Något som hon har tre Oscarsnomineringar (varav en vinst) att bevisa det med. Med ett rikt och nyanserat register har hon också bevisat att hon är något av en kameleont. Detta tänkte vi belysa i samband med att vi visar hennes actionrökare “Atomic Blonde” på Streamly Play.

Med kommande filmer medräknat kan en snabb titt på IMDb avslöja att 44-åriga Charlize Theron har gjort 65 roller sedan debuten i Children of the Corn III: Urban Harvets 1995. Det är alltså 2,6 roller om året. Därtill har hon producerat 22 filmer. Med andra ord har hon knappast blivit lat av sin oerhörda framgång, snarare tvärtom.

En anledning till att Charlize Theron har varit så framgångsrik är hennes breda skådespelarregister. Vi har sett henne i hårdkokta actionfilmer som Atomic Blonde, romantiska dramer som Ciderhusreglerna, smarta komedier som Young Adult och nervkittlande thrillers som Monster (som hon också Oscarsbelönades för).

Det finns helt enkelt en Charlize Theron för alla. Oavsett om man är sugen på att se henne dela ut knogmackor eller rappa skämt.

Just nu är hon bioaktuell med Bombshell, som handlar om den omfattande MeToo-skandalen på Fox Network. Hon är också aktuell med en ny Fast and Furious-film och den helgalna komedin The Long Shot. Som sagt, Charlize Theron har många kulörer på sin skådespelar-palett.

Att hon också håller på att spela in Atomic Blonde 2 är extra roligt sett till att vi i helgen uppmärksammar den benhårda Charlize Theron här på Streamly Play med att visa actiondängan Atomic Blonde helt kostnadsfritt för våra medlemmar.

Om du vill förgylla helgen med att se Charlize Theron nita skurkar i Berlin under kalla kriget, kan du skriva upp dig på ett gratis medlemskap och få en Playbiljett direkt i inkorgen, som en biobiljett online med andra ord! Bäst av allt, varje vecka visar vi en ny handplockad film för våra medlemmar. Helt kostnadsfritt.


Artikel av Eric Diedrichs, 2020-01-28

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!