Därför ska du se If Beale Street Could Talk


Det är äntligen dags att lansera vår revolutionerande satsning Streamly Play.

Filmen vi har valt som startskott är ingen mindre än Barry Jenkins prisade, romantiska drama “If Beale Street Could Talk”, som äger rum i ett segregerat New York, präglat av polisbrutalitet och korruption.

Med Moonlight (2016) blev den afro-amerikanska regissören Barry Jenkins namnet på alla filmälskares läppar. Filmen, som skildrar en homosexuell mans uppväxt i den amerikanska slummen, belönades med Oscarn för Bästa film och Jenkins själv fick ta emot priset för Bästa originalmanus.

Spola fram bandet några år och det var dags för Jenkins att bevisa att han inte var någon “one hit wonder”. Förväntningarna var enorma, men ännu en gång golvade han både publiken och kritikerkåren med en fantastisk och modig Hollywoodfilm – If Beale Street Could Talk.

Denna gången är det ett färgstarkt New York under 1970-talet som målas upp till tonerna av vibrerande jazzmusik. I centrum står det älskande, unga paret Tish och Fonny, som har hamnat i rejäl knipa. Den korrupta polisen försöker nämligen sätta dit Fonny för ett brott han inte har begått, medan gravida Tish kämpar i motvind för att rentvå hans namn.

If Beale Street Could Talk är ett gripande och spännande romantiskt drama om att våga göra det rätta, samtidigt som den belyser brister som än idag präglar rättssystem runt om i världen.

Vi på Streamly är mycket stolta över att kunna visa denna moderna klassiker för våra medlemmar i vår Playkanal. Filmen släpps fredagen den 8 november kl. 17.00 och då får alla Streamly-medlemmar ett mejl med möjligheten att låsa upp en Playbiljett, som sedan är aktiv i 48 timmar. Men var redo, det är först till kvar som gäller…


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-0-10-31

Relaterat material

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!