Alla Disney-remakes och när de kommer


Den senaste tiden har det pratats allt mer om Disney och deras projekt att göra om sina Disneyklassiker till liv- action-filmer. För den som inte är bekant med begreppet ”live-action” syftar det på icke animerade spelfilmer med riktiga skådespelare. I denna artikel presenterar vi hela bolaget katalog av live-action filmer av sina gamla klassiker.

Den första filmen att ingå i Disneys projekt att omvandla sina Disneyklassiker till live-action var Tim Burtons Alice i Underlandet (2010). Filmen var en ekonomisk framgång och efter dess har vi fått se Maleficent (2014), Askungen (2015), Alice i Spegellandet (2016) och Djungelboken (2016). Därefter följde Skönheten och odjuret (2017), Christopher Robin (2018) och Dumbo (2019)

Medan de flesta titlarna har gjort bra ifrån sig rent ekonomiskt, är Djungelboken ensam om att vara en kritikfavorit. Filmen har överösts med beröm och låg också i toppen på vår lista över de bästa filmerna 2016. I och med de ekonomiska framgångarna och publikens uppenbara intresse att få återse sina favoritkaraktärer i ny form, håller Disney på att smida mängder av planer på att på nytt filmatisera sina Disneyklassiker.

Nedanför listar vi de Disneyklassiker som bolaget planerar att göra remake av. Om ett planlagt premiärdatum eller premiärår finns står det utskrivet inom parentes efter filmens titel. Vad tror du om att se dessa gamla godingar som live-action?

Disneyklassiker som redan har fått en live-action version

Se hela listan


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-12-27

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!