5 härliga feelgood-filmer du måste se!


Denna helgen visar vi “Britt-Marie var här” på Streamly Play, där alla medlemmar har möjligheten att se filmen kostnadsfritt. Om man inte kan få nog av den härliga stämningen passar vi på att tipsa om 5 andra feelgood-filmer du måste se!

Little Miss Sunshine

Dessa ruggiga höstdagar kan det vara fint att värma upp med en alldeles underbar klassiker. I den somriga pärlan Little Miss Sunshine möter vi en dysfunktionell familj där den lilla dottern bestämmer sig för att tävla i en skönhetstävling. Hennes bror har tagit ett tystnadslöfte, modern är på gränsen av ett sammanbrott, pappan är en irriterande motivaitonscoach, morfadern är på tok för frispråkig och den självmordsbenägna filosofen till morbror tycker att dotterns önskan är förkastlig. Tillsammans beger de sig på en roadtrip de sent kommer att glömma!

Captain Fantastic

Captain Fantastic skildrar ett udda familjeliv djupt inne i en amerikansk skog, långt ifrån civilisationen. Här har familjens överhuvud, pappa Ben (Viggo Mortensen), skapat ett paradis för sig och sina sex barn som han uppfostrar till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men när en plötslig händelse tvingar familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen vänds plötsligt deras vardag upp-och-ned, och som visar sig bli allt annat än friktionsfritt.

Sing Street

Sugen på lite 80-talsnostalgi? Ja, då behöver du inte leta längre! Sing Street bjuder nämligen på alldeles utmärkt sådan. Historien om en ung man, som vill bilda ett hippt band och imponera på kärleken, äger rum i lågkonjunkturens Dublin där Duran Duran och The Cure är det hetaste som finns. Mysigt och trevligt för alla åldrar!

The Greatest Showman

Vill du ha sång, sång och mer sång – framförd av hugh Jackman och Rebecca Furgesson? Då är The Greatest Showman ett säkert (och förmodligen ett ensamt kort). Filmen berättar historien om hur P.T. Barnum grundade och drev en cirkusshow där han använde sig av folk med ett lite annorlunda utseende. Men showerna väldigt populära och gav samhällets utbölingar en möjlighet att synas, frodas och känna samhörighet. Filmen är en härlig historia om vänskap och det bjuds på en hel del läckra musikalnummer.

Jumanji: Welcome to the Jungle

Många skeptiska röster tystnade snabbt när den nya Jumanji-filmen med Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black och Karen Gillan gick upp på biograferna. Welcome to the Jungle blev en omedelbar succé som även fick stora delar av kritikerkåren att skratta. Här dras fyra tonåringar in i ett TV-spel när de har kvarsittning och kastas in i ett äventyr de sent kommer att glömma!


Artikel av Eric Diedrichs, 2019-11-18

Vad letar du efter?

Sök efter titel, skådespelare, regissör, år, mm.

Hur tycker du att vi kan förbättra Streamly? Vi vill gärna höra vad du tycker.

Tipsa en vän om detta!